Stafarts / Medical Doctor Allocation and Allocation Development

Heb je de studie Geneeskunde afgerond en wil je graag in een team werken dat nauw betrokken is bij het dagelijkse proces van toewijzen van de meest geschikte organen aan patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie en advies hierin geeft? En wil jij graag als medisch expert schakelen binnen verschillende internationale settings met het doel om de toewijzing van donororganen te optimaliseren?

Herken jij je in dit profiel? Lees dan snel verder, want wij zoeken een:

Stafarts (32-36 uur per week)
Medical Doctor Allocation and Allocation Development bij Eurotransplant

Wat ga je doen?

Als stafarts werk je in een gedreven en enthousiast team van vijf stafartsen aan een duidelijk doel: het optimaliseren van de toewijzing van donororganen waarbij de patiënt centraal staat. Binnen het proces Allocation Development werk je samen met Biostatistici en Datamanagers.

Jouw bijdrage en verantwoordelijkheden?

  • Je vervult de rol van “medisch expert” waarbij je je kennis inzet voor zowel je collega’s als voor artsen en medewerkers in donorziekenhuizen, weefseltyperingslaboratoria en transplantatiecentra in het Eurotransplantgebied.
  • Gemiddeld één tot twee dagen per week en één weekend per maand draai je 24-uursdiensten waarbij je, buiten kantooruren vanuit huis, Eurotransplantmedewerkers adviseert en artsen en transplantatiecoördinatoren telefonisch te woord staat.
  • Je beslist over het toekennen van een hoge urgentie-status van patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie.
  • Je bent secretaris van een orgaanadviescommissie waarin experts uit de acht Eurotransplantlanden zich bezighouden met de beleidsvorming rond de toewijzing van organen. Hierbij maak je gebruik van en analyseer je medische data van donoren en getransplanteerde patiënten, onder andere vanuit de database van Eurotransplant.
  • Je begeleidt de interne opleiding van (nieuwe) collega-artsen, (inwerkende) allocation & waitinglist officers, co-assistenten sociale geneeskunde en stagiairs profielopleiding donorgeneeskunde en neemt deel aan (intercollegiale) toetsing en intervisie.
  • Je hebt de mogelijkheid om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren, te publiceren en aan internationale congressen deel te nemen.

Wie ben jij?

We zoeken iemand die op basis van informatie over donoren en/of patiënten op de wachtlijst belangrijke beslissingen kan nemen en snel kan schakelen. Ook kun je je goed verwoorden op verschillende niveaus in verschillende internationale settings. Je beheerst het Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk uitstekend.

Tot slot ben je iemand die rekening houdt met de (politieke) belangen en weet je ook de juiste prioriteiten te stellen. Kortom: je bent een daadkrachtig, geïnteresseerd en leergierig persoon. De basiseis van de functie is een afgeronde studie Geneeskunde (basisarts).

Een pre voor de functie is:

  • een jaar werkervaring in een zorg gerelateerde instelling;
  • affiniteit met medisch onderzoek, beleidsontwikkeling en -evaluatie;
  • Spreken van de Duitse taal.

Wat bieden wij?

De functie is ingedeeld in FWG 65 van de CAO Ziekenhuizen. Het maximumsalaris van deze schaal bedraagt € 6.396,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week. Je ontvangt een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
Je start met een arbeidsovereenkomst voor zes maanden. Tijdens deze eerste zes maanden word je ingewerkt voor de functie. Na het goed afronden van de inwerkperiode krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Eurotransplant biedt een goede balans tussen werk en privé en de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Deze functie valt onder het erkende medisch profiel donorgeneeskunde. Het volgen van deze tweejarige opleiding behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden

Wie zijn wij?

Stichting Eurotransplant International (ETI) is gevestigd in Leiden; we verzorgen de toewijzing van donororganen aan patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie in opdracht van België, Duitsland, Hongarije, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Slovenië. Met ruim 110 gemotiveerde collega’s doen we ons werk 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Onze kernwaarden zijn transparant, betrouwbaar, zorgvuldig, daadkrachtig en respectvol. Onze informele werksfeer kun je vatten in trefwoorden als innovatie, betrokkenheid, eigen verantwoordelijkheid, collegialiteit en humor.

Maak kennis met je aanstaande collega

“Een uitdagende, afwisselende functie met internationale en multidisciplinaire contacten en mogelijkheid tot zowel verbreding als verdieping op het gebied van donorgeneeskunde.”

Milou van Bruchem werkt bij ons als Stafarts / Medical Doctor Allocation and Allocation Development. Ontdek hoe zij haar werk ervaart: lees het interview.

Enthousiast geworden?

Solliciteren doe je makkelijk en snel via het sollicitatieformulier. Twijfel je of wil je gewoon meer weten over de functie? Mail dan even naar HR@eurotransplant.org t.a.v. Serge Vogelaar, Allocation Director.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.