Stafarts / Medical Doctor Allocation and Allocation Development

Heb je de studie Geneeskunde afgerond en wil je graag werken in een team dat het meest geschikte orgaan toewijst aan patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie? Ben je geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek en zou je dit graag publiceren en presenteren op internationale medisch-wetenschappelijke congressen?

Herken jij je in dit profiel? Lees dan gauw door, want wij zoeken een:

Stafarts / Medical Doctor Allocation and Allocation Development bij Eurotransplant (32-36 uur per week).

Je functie

Als stafarts werk je in een gedreven en enthousiast team van vijf stafartsen aan een duidelijk doel: het optimaliseren van de toewijzing van donororganen waarbij de patiënt centraal staat. Samen met de Biostatistici vormen jullie de afdeling Allocation Development.

Als stafarts ben je verantwoordelijk voor de volgende taakgebieden:

  • Je vervult de rol van “medisch expert” waarbij je je kennis inzet voor zowel je collega’s als voor artsen en medewerkers in donorziekenhuizen, weefseltyperingslaboratoria en transplantatiecentra in het Eurotransplantgebied.
  • Gemiddeld één tot twee dagen per week en één weekend per maand draai je 24-uursdiensten waarbij je, buiten kantooruren vanuit huis, Eurotransplantmedewerkers adviseert en artsen en transplantatiecoördinatoren telefonisch te woord staat.
  • Je beslist over het toekennen van een hoge urgentie-status van patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie.
  • Je bent secretaris van een orgaanadviescommissie waarin experts uit de acht Eurotransplantlanden zich bezighouden met de beleidsvorming rond de toewijzing van organen. Hierbij maak je gebruik van en analyseer je medische data van donoren en getransplanteerde patiënten, onder andere vanuit de database van Eurotransplant.
  • Je begeleidt de interne opleiding van (nieuwe) collega-artsen, (inwerkende) allocation & waitinglist officers, co-assistenten sociale geneeskunde en stagiairs profielopleiding donorgeneeskunde en neemt deel aan (intercollegiale) toetsing en intervisie.
  • Je hebt de mogelijkheid om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren, te publiceren en aan internationale congressen deel te nemen.

Je profiel

We zoeken iemand die beschikt over een vermogen om op basis van informatie over donoren en/of patiënten op de wachtlijst belangrijke beslissingen te nemen en snel te schakelen. Ook kun je je goed verwoorden op verschillende niveaus in verschillende internationale settings. Je beheerst het Nederlands en Engels zowel mondelijk als schriftelijk uitstekend. Tot slot ben je iemand die rekening houdt met de (politieke) belangen, maar weet je ook de juiste prioriteiten te stellen. Kortom: je bent een daadkrachtig, geïnteresseerd en leergierig persoon. De basiseis van de functie is een afgeronde studie Geneeskunde (basisarts).

Een pre voor de functie is:

  • een jaar werkervaring in een zorggerelateerde instelling;
  • affiniteit met medisch onderzoek, beleidsontwikkeling en -evaluatie;
  • beheersing van de Duitse taal.

Je werkgever

Stichting Eurotransplant International (ETI) is gevestigd in Leiden en verzorgt de toewijzing van donororganen aan patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie in opdracht van: Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Slovenië, Kroatië en Hongarije. Met ruim 110 gemotiveerde collega’s zorgt Eurotransplant dat haar activiteiten 24 uur per dag en 365 dagen per jaar plaatsvinden. Onze kernwaarden zijn: transparant, betrouwbaar, zorgvuldig en daadkrachtig. Trefwoorden voor de informele werksfeer zijn innovatie, betrokkenheid, eigen verantwoordelijkheid, collegialiteit en humor. 

Je arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in FWG 65 van de CAO Ziekenhuizen. Het maximum salaris van deze schaal bedraagt € 5.504,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week. Je ontvangt een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Je start met een arbeidsovereenkomst voor zes maanden. Tijdens deze eerste zes maanden wordt je ingewerkt voor de functie. Na het goed afronden van de inwerkperiode krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Eurotransplant biedt een goede balans tussen werk en privé en de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Deze functie valt onder het erkende medisch profiel donorgeneeskunde. Het volgen van deze tweejarige opleiding behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?

Vul het online sollicitatieformulier in. De sluitingsdatum is zondag 25 april 2021.

Heb je nog vragen? Bel met Serge Vogelaar, medisch directeur, te bereiken via zijn secretaresse Marijke Zaat (071-5795800 of m.zaat@eurotransplant).