Software Tester

Ben jij een klantgerichte software-tester die constructief en kritisch meedenkt met gebruikers? Bouw je graag doelgericht mee aan het bedrijfskritische IT-systeem? Wil je graag zinvol werk doen, bij een organisatie met een duidelijke maatschappelijke bijdrage en een internationale setting? Lees dan snel verder, want we zoeken een:

Software Tester (32 – 36 uur per week)

Eurotransplant verzorgt het ‘matchen’ en toewijzen van donororganen aan patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie in opdracht van acht Europese landen. Voor dit werk is het nauwgezet ontwikkelen, onderhouden en implementeren van passende applicaties van (levens-)belang.

Je functie

Als Software Tester werk je binnen één van de Scrum teams aan de applicaties van Eurotransplant, en werk je binnen de sprints mee aan het identificeren van productrisico’s, het opstellen van acceptatiecriteria en test cases/scenario’s en aan het uitvoeren van tests om problemen tijdig te ontdekken.

Daarnaast ben je als Tester ook medeverantwoordelijk voor de wijze waarop het testen van de software wordt uitgevoerd. Je maakt test plannen, en zorgt, samen met de developers, dat er een goede mix van unit-, integratie- en functionele tests is. Je zorgt er voor dat test automatisering op een effectieve manier wordt ingezet.

De komende jaren zal een grote vernieuwing van het applicatie landschap plaatsvinden, waardoor het een interessante periode is om bij Eurotransplant werkzaam te zijn.

Voor onze nieuwe architectuur gebruiken we Angular voor de front-end, Java voor de business logica en o.a. Oracle als database. Voor test automatisering gebruiken we o.a. het SerenityBDD framework incl. Selenium Webdriver, Cucumber, Gherkin en RestAssured. Verder zijn we bezig met een migratie naar de Amazon Cloud.

Je profiel

We zoeken iemand met passie voor software testen, die ook graag de ontwikkelingen op testgebied bijhoudt. Daarnaast kan de ideale kandidaat goed communiceren en zelfstandig en zorgvuldig werken. Vaardigheden waar in deze functie regelmatig een beroep op wordt gedaan zijn analytisch denken, flexibiliteit, stressbestendigheid en initiatief nemen.

Verder:

  • Heb je minimaal een voltooide hbo-opleiding, aangevuld met een Informatica opleiding of equivalente werkervaring.
  • Heb je ten minste vier jaar ervaring als Software Tester. Je hebt goede theoretische en praktische kennis van software testen, en je kunt je kennis ook uitdragen en aan anderen overbrengen.
  • Heb je ervaring met het werken in een ‘cross functional’ team waarbij teamleden met verschillende specialisaties elkaar ondersteunen om een gezamenlijk doel te bereiken
  • Beschik je over testcertificering en/of heb je testtraining gevolgd, bijvoorbeeld TMAP/ISTQB/CPAT/CAT/RST/BBST, en kun je theoretische concepten zoals testtechnieken in de praktijk toepassen.
  • Heb je praktische ervaring met Test Automatisering en ben je gemotiveerd om je kennis hierover actueel te houden.
  • Heb je kennis van tools zodat je op meerdere lagen van de ‘tech stack’ kan testen en samen kan werken met de ontwikkelaars, bijvoorbeeld Postman/SOAPUI, version control systems, IDEs, SQL, databases etc.
  • Beheers je Nederlands in woord en geschrift en beschik je over een goede lees- en schrijfvaardigheid in het Engels.

Je werkgever

Stichting Eurotransplant International (ETI) is gevestigd in Leiden en verzorgt de toewijzing van donororganen aan patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie in opdracht van Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Slovenië, Kroatië en Hongarije. Met ruim 110 gemotiveerde collega’s zorgt Eurotransplant dat haar activiteiten 24 uur per dag en 365 dagen per jaar plaatsvinden. Onze kernwaarden zijn transparant, betrouwbaar, zorgvuldig en daadkrachtig. Trefwoorden voor de informele werksfeer zijn innovatie, betrokkenheid, eigen verantwoordelijkheid, collegialiteit en humor.

Eurotransplant biedt een goede balans tussen werk en privé en de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.

Maak kennis met je aanstaande collega Dennis

“Je helpt elkaar groeien en zorgt er tegelijkertijd voor dat belangrijke informatie wordt doorgegeven binnen de organisatie.”

Dennis werkt sinds vorig jaar bij ons als Software Tester. Ontdek hoe hij zijn werk ervaart: lees het interview.

Enthousiast geworden?

Vul het online sollicitatieformulier in op onze website (eurotransplant.org/solliciteren). De sluitingsdatum is 1 september 2022. Reageer je eerder? Dan nodigen we je misschien al vóór die sluitingsdatum uit voor een kennismakingsgesprek.

Heb je vragen? Bel of mail met Ben Furth, Manager IT Development (071-5795800 of b.furth@eurotransplant.org). Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.