Orgaancoördinator / Allocation & waiting list officer

Vind jij het een uitdaging om als ‘spin in het web’ te fungeren? Spreek je Nederlands, Engels en bij voorkeur Duits en vind je het leuk om met ziekenhuizen in acht Europese landen te communiceren? Bij Eurotransplant in Leiden zoeken we versterking van ons team enthousiaste orgaancoördinatoren die zich dag en nacht inzetten voor het ‘matchen’ en toewijzen van donororganen aan patiënten op de wachtlijst binnen acht Europese landen.

Kom per 1 maart 2021 ons team versterken als Orgaancoördinator / Allocation & waiting list officer (32 uur)!

Je functie

Eurotransplant is actief in acht Europese landen en beheert de wachtlijst met zo’n vijftienduizend patiënten die wachten op een voor hen levensreddende transplantatie.

Iedere dag worden gemiddeld zeven orgaandonoren aangemeld. Direct na aanmelding start het allocatieproces van de organen, waarbij voor ieder orgaan een geschikte ontvanger wordt geselecteerd.

Jouw taken in dit proces zijn als volgt:

 • Contact houden met artsen en transplantatiecoördinatoren in ziekenhuizen (Nederlands, Duits en Engels).
 • Met behulp van speciale software “matchen” van organen aan patiënten.
 • Conform procedures en richtlijnen van de Eurotransplant landen aanbieden van organen voor patiënten.
 • Voortdurend informeren van alle betrokken partijen in de ziekenhuizen gedurende het allocatieproces.
 • Patiënt- en donorgerelateerde vragen beantwoorden en coördineren van speciale wachtlijstregistraties.
 • Meedenken over verbeteringen van onze procedures.

Je profiel

Je bent pas afgestudeerd en hebt bij voorkeur een HBO-opleiding gevolgd in de (para)medische sector (o.a. verpleegkunde, diëtetiek, fysiotherapie) en je hebt 0-2 jaar relevante werkervaring. Je bent in staat een gesprek te voeren in het Engels, Duits is een pré.

Daarnaast:

 • Kun je goed werken onder tijdsdruk en verlies je prioriteiten niet uit het oog.
 • Ben je een teamplayer.
 • Kun je kort en bondig communiceren.
 • Kun je makkelijk en snel leren en vind je het leuk een opleidingstraject in te gaan.
 • Begrijp je het belang van de 7 x 24 uurs-bezetting en heb je geen problemen met het werken volgens een continurooster op avonden, feestdagen en in weekenden.

Je werkgever

Stichting Eurotransplant International (ETI) is gevestigd in Leiden en verzorgt de toewijzing van donororganen aan patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie in opdracht van: Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Slovenië, Kroatië en Hongarije. Met ruim 110 gemotiveerde collega’s zorgt Eurotransplant dat haar activiteiten 24 uur per dag en 365 dagen per jaar plaatsvinden. Onze kernwaarden zijn: transparant, betrouwbaar, zorgvuldig en daadkrachtig. Trefwoorden voor de informele werksfeer zijn innovatie, betrokkenheid, eigen verantwoordelijkheid, collegialiteit en humor. 

Opleidingsprogramma

Onder begeleiding van een mentor doorloop je een opleidingsprogramma van circa zes maanden, waarbij zowel theorie als praktische vaardigheden aan bod komen. Aan het einde van deze periode ben je in staat om de belangrijkste werkzaamheden zelfstandig te verrichten. Aansluitend word je ingewerkt om tevens als helpdeskmedewerker telefonisch ondersteuning te bieden aan transplantatiecentra.

Je arbeidsvoorwaarden

Eurotransplant biedt een goede werksfeer, gemotiveerde collega’s, een uitgebreid intern opleidingsprogramma en een goede balans tussen werk en privé. Wij organiseren regelmatig informele bijeenkomsten en uitstapjes. Je startsalaris bedraagt € 2.464,- bruto voor 36 uur per week. Je ontvangt een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Het maximumsalaris van de orgaancoördinator is € 3.322,-.

Doorgroeien naar een senior functie behoort tot de mogelijkheden. Het maximumsalaris van een orgaancoördinator in de seniorfunctie bedraagt € 3.774,-.
Je krijgt een contract voor zes maanden en je hebt uitzicht op een vast contract.

Geïnteresseerd?

Vul het online sollicitatieformulier in. De sluitingsdatum is vooralsnog maandag 7 december 2020.

Heb je nog vragen? Bel dan met Lilian Sanders of Margot Hulsbos – de Klein, tel. 071-5795600.