Functioneel Beheerder

Dankzij onze applicaties zorgen we ervoor dat patiënten op de wachtlijst eindelijk een levensreddende transplantatie kunnen ondergaan. Ben jij een klantgerichte Functioneel Beheerder die constructief en kritisch meedenkt met gebruikers? Wil je graag zinvol werk doen, bij een organisatie met een duidelijke maatschappelijke bijdrage en een internationale setting? Lees dan snel verder, want we zoeken een enthousiaste: 

Functioneel Beheerder (32-36 uur per week)

Je functie

De applicaties die Eurotransplant gebruikt, zorgen ervoor dat donororganen op effectieve wijze worden gematched en toegewezen aan patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie binnen acht Europese landen. Daarbij kunnen we jouw hulp gebruiken. In deze functie adviseer en ondersteun je de organisatie bij het functioneel beheer van de maatwerk- en standaard applicaties die Eurotransplant gebruikt voor het maken van de match tussen donor en ontvanger. Je maakt deel uit van de afdeling Information Services en werkt nauw samen met vier andere functioneel beheerders.

 Wat ga je doen?

 • Je hebt uitstekende kennis van de applicaties waar je verantwoordelijk voor bent, en zorgt er voor dat die kennis op peil blijft;
 • Je verzamelt gebruikerswensen, licht gebruikers voor over nieuwe functionaliteiten en doet na overleg met de software ontwikkelaars en gebruikers voorstellen tot wijziging;
 • Verder registreer je incidenten, analyseer je de oorzaak en los je deze zo snel mogelijk op;
 • Je voert, in samenwerking met de afdeling software ontwikkeling, zelf wijzigingen door;
 • Je test bij wijzigingen de systemen en draagt zorg voor een hoge kwaliteit;
 • Je maakt functionele beschrijvingen, gebruikershandleidingen en traint de gebruikers van de applicaties.

Je profiel

De ideale kandidaat kan goed zelfstandig en zorgvuldig werken, is proactief en beschikt over een praktische instelling. Vaardigheden waar in deze functie regelmatig een beroep op wordt gedaan zijn analytisch inzicht, probleemoplossend vermogen en overtuigingskracht.

Verder

 • Heb je een relevante hbo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld bedrijfskundige informatica of informatiekunde;
 • Heb je een aantal jaar ervaring als Functioneel Beheerder;
 • Heb je uitstekende communicatieve vaardigheden, en ben je in staat gesprekken te voeren, trainingen te geven en handleidingen en functionele beschrijvingen op te stellen, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Werk je makkelijk samen met anderen, zowel met je collega functioneel beheerders als met de software ontwikkelaars;
 • Als je programmeerervaring of kennis van SQL hebt, is dat een pre. 

Je werkgever

Stichting Eurotransplant International (ETI) is gevestigd in Leiden en verzorgt de toewijzing van donororganen aan patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie in opdracht van:  Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Slovenië, Kroatië en Hongarije. Met ruim 110 gemotiveerde collega’s zorgt Eurotransplant dat haar activiteiten 24 uur per dag en 365 dagen per jaar plaatsvinden. Onze kernwaarden zijn: transparant, betrouwbaar, zorgvuldig, respectvol en daadkrachtig. Trefwoorden voor de informele werksfeer zijn innovatie, betrokkenheid, eigen verantwoordelijkheid, collegialiteit en humor. Eurotransplant biedt een goede balans tussen werk en privé en de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. 

Maak kennis met je aanstaande collega Arianne

“Als Functioneel Beheerder ben je bezig met de dagelijkse gang van zaken, problemen oplossen, kleinere projecten. Ik ben verantwoordelijk voor de donor-applicaties en autorisatie.”

Arianne was eerste allocatiemedewerker bij Eurotransplant. Inmiddels voelt zij zich helemaal thuis in haar rol als Functioneel Beheerder.

Enthousiast geworden?

Solliciteren doe je gemakkelijk en snel via het sollicitatieformulier. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Twijfel je of wil je gewoon wat meer weten over de functie? Bel dan even met Ben Furth (Chief Information Officer) tel. 071-5795800 of mail hem: b.furth@eurotransplant.org. Hij geeft je graag meer informatie!

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.