Jorden – Developer

Foto van Jorden 

Jorden begon als stagiaire op de IT-afdeling bij Eurotransplant. Daar ontwikkelde hij een meldingssysteem waarmee beter inzichtelijk werd welke organen beschikbaar of urgent nodig zijn. Zijn stage beviel zo goed, dat hij een baan kreeg aangeboden. Na 1,5 jaar in dienst vroegen wij hem naar zijn ervaringen.

 Wat doe je nu bij Eurotransplant?

Programmeren, zeg ik altijd als ik die vraag krijg, haha! Maar we zijn bezig met het herbouwen van de patiëntregistratie en wachtlijstregistratie. Anders gezegd: ik help mee met het bouwen van een website waar ziekenhuismedewerkers inloggen om patiënten in te voeren en op de wachtlijst te zetten.

Daarbij gebruiken we voor de front-end Angular, een op TypeScript gebaseerd framework. Voor de back-end gebruiken we het framework Quarkus met Java. Dit draait overigens op AWS (Amazon Web Services). Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het onderhoud van het meldingssysteem dat ik tijdens mijn stage heb ontwikkeld.

Wat vind je het leukste in je werk?

Problemen uitzoeken en oplossen, daar word ik echt blij van. Dat maakt het werk ook heel divers. Je moet natuurlijk meewerken binnen het team en productief zijn. Ook zijn we bezig met de cloud. Daarbij krijgen we de ruimte om zelf dingen uit te zoeken en op te lossen. Ik doe front-end én back-end development en ook dat heb ik moeten leren. Je kunt wel zeggen dat ‘nieuwe dingen leren’ mij de meeste uitdaging geeft en die ruimte biedt Eurotransplant me.

 

“Bij een grote release is er taart”

 

Foto van Jorden

Hoe werk je samen met het team?

We hebben een heel leuk team waarbij veel ruimte is voor elkaars ideeën en meningen. We werken volgens Scrum. Elke drie weken hebben we een ‘sprint’ waarin we met het team een onderdeel (door)ontwikkelen. Ik vind het een hele fijne manier om samen te werken. Het draagt ook bij aan de teamdynamiek. Na elke sprint kijk je bijvoorbeeld terug naar de samenwerking en hoe je dat kunt verbeteren. Als ik ergens mee zit, dan kan ik dat in de groep gooien en kijken we samen naar een oplossing.

Dus elke drie weken iets te vieren?

We vieren zeker onze successen. Bij elke grotere release is er bijvoorbeeld taart. Gelukkig is dat niet elke drie weken, haha! Bij grote ‘milestones’, bijvoorbeeld de eerste grote livegang, zijn we ook met het hele team uit eten gegaan. 

 

“Ik wil kijken hoe kunstmatige intelligentie past binnen Eurotransplant”

 

Foto van Jorden

Wat zijn jouw toekomstplannen bij Eurotransplant?

Ik ben nu bezig met Wiskunde B. Er zijn mogelijkheden bij Eurotransplant om door te studeren. Hierna wil ik graag een hbo-opleiding gaan doen.

In de toekomst ben ik benieuwd of ik kunstmatige intelligentie kan toepassen in mijn werk. Wij doen bijvoorbeeld aan follow-up: opvolging over hoe het gaat met een patiënt na een orgaantransplantatie. Met kunstmatige intelligentie zou je voorspellingen kunnen gaan doen en de match tussen orgaan en patiënt nog beter maken!