Jimmy – BI Specialist

Jimmy van Konijnenberg

Jimmy is ooit bij Eurotransplant binnengerold met een stageproject voor zijn bachelorscriptie vanuit zijn studie medische informatiekunde. Hij is heel blij dat hij op deze manier bij de zorg betrokken is en bij Eurotransplant zijn steentje kan bijdragen, bijvoorbeeld door data te leveren voor studies.

Ik heb tijdens mijn bachelor een stageproject gedaan bij Eurotransplant. Tijdens mijn master wilde ik heel graag nóg een project doen bij Eurotransplant. Na mijn stages wilde ik eigenlijk blijven, want ik wilde altijd de zorg in en bij Eurotransplant kon ik betrokken zijn en helpen. Ik was aan het vissen of er nog een plekje was, maar op dat moment was er helaas geen passende vacature. Daarom heb ik eerst zeven maanden ergens anders gewerkt. Na enige tijd kreeg ik ineens een mailtje dat er een plek beschikbaar was gekomen. Ik ben op gesprek gekomen, werd gekozen en kon aan de slag.

Hoe heb je jouw start bij Eurotransplant ervaren?

Dat was wel grappig. Ik kwam dus als stagiair binnen. Dan leer je mensen kennen, zie je hun gezichten. Dan hoor je soms ineens “hey Jimmy”, terwijl ik dan even niet meer wist wie die persoon was. Al met al was het gezellig binnenkomen. Ik moest wel even mijn eigen weg vinden. Er was bijvoorbeeld qua documentatie destijds niet veel. Maar gelukkig kon ik bij iedereen aankloppen en . vaak kom je er zelf uiteindelijk ook wel uit.

Hoe ziet jouw rol bij Eurotransplant eruit?

Mijn functie heeft de naam ‘BI Specialist’ gekregen. Alle functies binnen het team hebben veel raakvlak met elkaar, dus we doen het allemaal. We leveren bijvoorbeeld data uit aan studies, voor projecten. De data komt vanuit ons datawarehouse. Dat datawarehouse proberen we steeds op te poetsen, uit te breiden en te verbeteren. Alles moet logisch mooi bij elkaar gezet worden, soms komt daar weer wat bij wat moet passen.

“Die splitsing werkt wel lekker samen”

Ons team bestaat uit acht collega’s waarin een splitsing is gemaakt tussen Data Services en Registry. Ik val onder Data Services. De Registry collega’s zijn vooral in contact met centra om data op te vragen. Die splitsing werkt prettig samen. Het hele team werkt hybride, dus in Leiden op kantoor en ook thuis. We houden doorgaans 50-50 aan. Je merkt op de twee dagen op kantoor dat je lekker kan sparren, meekijken met collega’s. Wanneer ik thuis werk kan ik lekker doorpakken en taken afvinken. Als ik tussendoor een vraagje hebt, dan bel ik gewoon.

“Iedereen heeft wel wat nodig qua data”

Misschien ook nog wel leuk om te weten: ik werk eigenlijk met elke afdeling samen. Iedereen heeft wel wat nodig qua data. Soms moet je naar de medische staf om iets te checken. Dat maakt het ook wel leuk: je hebt veel contact met iedereen en je leert elkaar goed kennen.

Wat vind je het leukste aan je werk bij Eurotransplant?

Qua organisatie vind ik iedereen gezellig. Iedereen komt een babbeltje doen op kantoor, zelfs als ze het druk hebben vinden ze toch altijd even tijd om langs te komen. Wat betreft mijn werkzaamheden zijn er twee dingen die ik echt heel leuk vind. Als eerste het ‘puzzelen’. Ik moet altijd een beetje puzzelen hoe ik de data goed krijg of hoe ik ervoor zorg dat de data er goed uitkomt aan het einde. Daarnaast vind ik de kleine dingen erg bijzonder. Bijvoorbeeld als je data naar een student stuurt, dan krijg ik altijd een “dankjewel dat je er tijd voor wilt maken” terug.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?

We hebben standaard dagtaken. Die taken delen we op: deze week doe jij dat, de andere week is de ander aan de beurt. Zo ben ik de ene week bezig met kleine verzoekjes zoals ‘hoeveel transplantaties heeft dit centrum gedaan?’. Verder verricht ik ook imports van data. Maar denk ook aan onderhoudstaken: als er iets ingevuld wordt en cijfers worden omgedraaid, dan mag ik er achteraan om uit te zoeken waar het is misgegaan en corrigeer ik het. Ook controleren we of de verversing van data die we iedere nacht draaien, goed verloopt.

“Dan moeten we altijd even kijken: kan ik dat erin puzzelen, toevoegen of verwijderen?”

Buiten de standaardtaken om ben ik bezig met het verder ontwikkelen van ons datawarehouse. Zeker omdat we regelmatig nieuwe releases hebben. Dan moeten we altijd even kijken: kan ik dat erin puzzelen, toevoegen of verwijderen? Veel van de logica is al ingebouwd in de zogenoemde ‘materialized views’. Soms is er al een formule en mist er alleen een komma. Maar het kan ook weleens tien lagen diep zitten, en dan moet je echt even puzzelen.

Waarom zou je Eurotransplant aanraden?

Ik kan ET als werkgever aanraden om de combinatie van de ontspannen werksfeer en de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Hier krijg je echt het werk wat je zou moeten krijgen en je kunt lekker je ding doen. Als er tijd over is, dan kijk ik zelf wat ik verder wil ontwikkelen. Of ik ga problemen opzoeken en aanpakken.

Wat zou je zeggen tegen mensen die overwegen bij Eurotransplant te komen werken?

Wees vooral niet bang om te beginnen. Iedereen hier is een open boek. Ze helpen je graag en als zij je niet kunnen helpen, dan wijzen ze je wel in de goede richting. Je wordt heel erg aan de hand meegenomen.