Arianne – Functioneel Beheerder

Arianne was de eerste allocatiemedewerker die zonder medische opleiding werd aangenomen bij Eurotransplant. Inmiddels voelt zij zich helemaal thuis bij Eurotransplant in haar rol als Functioneel Beheerder.

Hoe ben je destijds bij Eurotransplant terecht gekomen?

Ik wilde heel graag werken in de gezondheidszorg maar met mijn economische achtergrond wist ik niet of er in deze hoek iets voor mij bestond. Ik zag de advertentie voor Allocation Officer en wist meteen dat ik dat wilde: orgaantransplantatie én internationaal. Ik was toentertijd de eerste allocatiemedewerker zonder medische opleiding die werd aangenomen. Mijn cursus sportmassage heeft misschien nog een beetje geholpen. Het pakte prima uit en na een aantal jaren (en projecten) ben ik Functioneel Beheerder geworden. Eerst als extra rol bij de allocatie en later als aparte functie.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Mijn werkdagen zijn behoorlijk druk. Ik ben nu zowel Functioneel Beheerder als Product Owner in projecten. Als Functioneel Beheerder ben je bezig met de dagelijkse gang van zaken, problemen oplossen, kleinere projecten. Ik ben verantwoordelijk voor de donor-applicaties en autorisatie. Vooral aan het inrichten en onderhouden van de nieuwe autorisatiestructuur ben ik op het moment veel tijd kwijt. Als er een probleem is met de donor-applicaties bel ik graag zelf meteen met het veld. Een transplantatiecoördinator die geen donorgegevens kan versturen, moet natuurlijk onmiddellijk geholpen worden, daar ga ik geen formele weg voor bewandelen.

Als Product Owner zit ik in het project team ‘Donor’; hierin werken we samen aan grote IT-projecten die betrekking hebben op de donor-applicaties. In deze rol bepaal ik de prioriteiten en zorg ik voor de contacten met de stakeholders. Ook bespreek ik veel met de tester en analisten. De applicaties worden door ons volledig op maat gemaakt. Orgaandonatie is zo uniek, hier voldoet een standaardapplicatie voor de zorg niet.

“Orgaandonatie is zo uniek, hier voldoet een standaardapplicatie voor de zorg niet.”

Wat vind je het leukste aan je werk bij Eurotransplant?

Het leukst aan mijn werk vind ik de internationale contacten en de samenwerking. De Stichting Eurotransplant heeft een informele sfeer met korte lijnen, daar voel ik me erg in thuis. Ik vind het belangrijk dat we als stichting dit ook uitstralen naar de community van Eurotransplant, hoe beter we elkaar kennen hoe makkelijker de communicatie, toch? Er wordt bij ons erg hard gewerkt maar ook veel gelachen. En ik heb tegenwoordig een geheime voorraad voedsel voor een spontane borrel, daar moet natuurlijk altijd ruimte voor zijn.

“Hoe beter we elkaar kennen hoe makkelijker de communicatie, toch?”

Wat maakt dat je trots bent om bij Eurotransplant te werken?

Orgaandonatie is ontzettend belangrijk; dat ik me op dit gebied nuttig kan maken geeft mij veel voldoening. De transplantatiewereld is een bijzondere wereld, waar artsen en verpleegkundigen in het veld constant hun best doen om transplantaties naar een hoger niveau te brengen. Het ondersteunen van de transplantatiecentra en labs met onze kennis en specifieke applicaties nemen we erg serieus.